My Photo
Leyaa Lyana
hyee , i'm leyaa .. thank for you readers because always read my stories .. i'm a simple person , like to laugh and i like to be friend with you .. do add me at my facebook or follow me at my twitter ..
View my complete profile

Tuesday, 6 September 2011

alahaiii si SARDINSS :p

heee ,, hellowello :) .. leyaa here .. with a new topic , MASAKMEMASAK .. apakah ?? haaa , ni laa yang leyaa nak cerita nih .. petang tadi , agak da nak pukol 7 ptg jugak laa , leyaa togethergether dengan KAK BELL .. oupzz , siapakah ? okeyokey , rumate leyaa laa enn .. kitowang pergi pantry untuk masak sardinss ..
# sardinss je kot .. nak kecoh sampai masok dekat blog ? gedik laa qaw ni ..


actually , even masak sardins and sayur campor jeaaaaa , kitowang BANGGA laa ann . adat laa dok ostel , mane laa ade masa nak masakmasak bagai .. tapi kitorang berjaya laa jugak menghabiskan masa untuk memasak .. kebetulan kann , rumate leyaa yang lagi sorang tuh puasa ganti .. shhhhh , fahamfaham jea laa kan sebab apa nak ganti .. adatlaa orang perempuan .. ABC :) .. tak tahu ?? aduhh , ALLAH BAGI CUTI .. kira rezeki dia laa buka puasa makan lauk kitorang masak .. walau pun tak serupa masak ( becoz using makanan dalam tinss unly ) , but kitorang tetap happy jugak ..
# peduli hapee aqu korang nak cakap hape :p


sebenarnya , kitorang rancang nak masakmasak nihh sejak sebelum balik cuti raya .. jadi , untuk merealisasikan impian kami bersama , leyaa dengan baiknya telah membeli barangbarang untuk masak awini .. bape sen laa sangat kan =.= .. x besa mana pon modalnya .. so , before balik pagi tadi ( tetap nak balik lambat ) , leyaa singgah laa PASAR segamat tu ..
# ehh hellooooo , beli sardinss dalam tinss pon nak pergi pasar ke ?


apalaa salahnya kan beli kat pasar .. tolong nyonya yang jual barangbarang runcit tuhh ( walhal jakon sebab belum pernah pergi pasar yang baru tak berapa baru nak siap tu ) ..before babah anta leyaa balik tuh , kitowang pergi breakfast dulu then baru laa balik college .. haisshh , sorry laa babah and mama because adeq tak sengaja nak kacau daun .. korang everyday berkepit jeaa berdua , arini dapat laa adeq menyelit samasama .. heee :) ..


sampai jea ostel , dengan segala kudrat yang ada , leyaa terus kemas barangbarang yang leyaa bawak balik tuhh .. haaa , tulaa , selama ni mama yang tolong kemaskan .. disebabkan balik lintang pukang , jadik terpaksalaa leyaa kemas sendiri .. hai nasibnasib .. ingatkan nak terus tido because memandangkan leyaa start test pukol 12 .. tyme leyaa sampai tu rasanya lagi 20 minit nak pukol 9 pagi .. haishh bayangkanlaa .. sumpah , seronok giler kalau tak balik tadi .. mesti leyaa tengah terbongkang atas katil leyaa yang empuk tuhh .. heehuu .. pukol 11.30 pagi camtuh , leyaa gerak pergi kelas untuk test tu laa .. mulamula tak rasa takut langsung ( kononnya COOL laa ) , then sampai jea gilirin leyaa , haishh , GEMURUH sudah marii .. tapi apapun leyaa bersyukur Alhamdullillah , leyaa dapat jawab dengan mudah tanpa gugup .. mungkin berkat doa FAMILY leyaa , cik abg sayang leyaa tuh and kawankawan leyaa .. ( termasok laa korang kalau ada ) .. thankzz sangatsangat .. :)


sorry laa , pics sardinss and sayur campor tadi tak dapat nak di uploadkan .. ada masalah teknikal sikit . tapi takpe , leyaa akan cuba sedayaa upaya upload untuk korang semua tengok .. heee :) .. sampai sini je laa entry kali ni ,, next tyme leyaa akan berceloteh lagii .. mata pon da makin kuyu ni .. esok ade class lagi .. haisshhhhh .. ni laa dy nasib student macam leyaa and readers2 semua .. okeylaa korang .. gudnyte :))

wid love , leyaa

dah baca ? sila lah like and comment , thanks !

No comments: