My Photo
Leyaa Lyana
hyee , i'm leyaa .. thank for you readers because always read my stories .. i'm a simple person , like to laugh and i like to be friend with you .. do add me at my facebook or follow me at my twitter ..
View my complete profile

Wednesday, 14 December 2011

miss monster

 .. haaa , sape laa pulak si MONSTAA nihh . nama diberi NUR HASHIMAH BTE MD GIZAT .. silaa laa klik nama si monstaa tuh , mesti kua punya muka dye yang comey omey blablabla tuhh .. hahah , okey MOTIF utama leyaa nak cerita pasal si makcik kechik nih sebab dye suroh . hahhaha .. okey joke jea .. actually , syiema nih adeq kesayangan leyaa kat sini .. bukan kat uitm jea , kat mana2 pon sama .. ( okey , leyaa betul2 terpaksa taip , dye ade kat sebelah ) .. hahhaha .. kitorang berdua nih start rapat since last sem laa .. emm , bulan bape eak , kalau tak silap hujung2 sem tuh ( tyme2 nak final ) .. betol tak deq ? " betolbetol " , syiema jawab .. hahahah .. emmm , dye nih dah diTAKEN oleh seorang insan yang bernama KIWI <3 .. homaigodd , sorang honeydew , sorang kiwi .. memang best kalau buat JERUK nihh .. meoowww <3 .. okey sambung lagi siket .. btw , aqu memang dah really2 syg kat qaw laa kecik . opsss maluu >.< , hahhhaaaa .. ( gedik jea nak malu2 bagai ) .. okey , si kechik nie baru jea lari dari bilik dye .. BARU ke ? hahah , leyaa rasa dari 2nd week masuk sini sampai laa skarang nihh dye dok menetap kat sini .. memang best laa kan bila ada yang dok dengan leyaa tiap2 hari .. actually leyaa dah ada rumate jugak but biasalaa baru2 kenal , tak rapat mana lagi .. dengan dak kecik nih , toksah citer laa kan .. semua rahsia luar dan dalam dye twu ( cewaahhh ) .. okey , rahsia dye pon sama ..
* baik qaw jangan buat hal ngn aqu key kechik .. kalau tak aqu bocorkan ! ( perghh , ugottt )



hahhaahaha , sebelum terlupa , leyaa nak bagi gak link blog budak nih dimana dye dok sedap jea MENG-KUTOK kakak dye yg baik nihh .. ( homaigodd , qaw jangan perasan laa cik leyaa ) .. hahha , okey , nak ushar tak ? nah ni link dye .. g follow g ..http://ematherealmonstaa.blogspot.com/ .. hahahha , link penoh tuu .. jangan lupa follow ( pesanan dari penaja ) .. okeyy sambung lagi sikitt jea sebelum beralih ke cerita lagi satu , nak balas sikit laa kenyataan dari adeq yang baik lagi comel tuh ( tolonglaa wahai adeq syima , jgn qaw perasan keyh ) ..

# ni for those yang dah visit blog adeq leyaa tuh , mesti korang nak twu apa message yang dye bagi tyme tuh kan ? ni laa dye message nyeww <33
jangan nangis weyh . aku twu balik nanti kau cerita . kalau syg aku , cerita semua . aku syg kau kak . dari tadi aku perhatikan , aku nak nangis tengok kau nangis . INGAT TAU , AKU SYG KAU !

HAHAH , secara baiknyaa , leyaa nak balas apa laa pulak kans untuk adeq sorang tuh ( sebab tak balas message dye tyme tuh , kredit tak mencukupi . hahha ) .. yang pasal nangis2 tuh , leyaa tak nak laa kongsi .. tak best punss .. 

okey , aqu pun syg qaw jugak . memang sumpah aqu syg qaw macam adeq kandung aqu .. aqu memang rasa happy giler when baca blog qaw because of ada muka aqu ,, hahha .. and thankz jugak sebab sudi jadi a part of hidup aqu .. memang atas muka bumi ni tak de orang lain yang aqu trust melainkan FAMILY aqu , PESA and qaw <3 .. be anice gurl and semoga qaw always happy dengan kiwi juicy fruit qaw tuu .. eeuuwww .. :pp .. 


okeyy , tak sempurna pulak rasanyeww bila dah post tapi tak letak pic si monstaa tuh ann .. ngeheheh ..

( PIERRE HANAFI tuhh laa KIWI dye <3 )




wid love , leyaa

dah baca ? sila lah like and comment , thanks !

Thursday, 8 December 2011

thankz ALLAH .. syukur Alhamdulillah ..

Assalamualaikum :) .. hyee , sorry lama tak update post .. emm , kenapa tajuk awini camni eak ? Haa , actually leyaa bukan apa , just nak bagitahu je leyaa dah mula nak ber-hijab sepenuhnya .. Alhamdulillah , bukan nak bangga2 bila buat kebaikan tapi tak salah jugak rasanya kalau leyaa nak informkan kat orang lain .. kankankan ?haaa , bagi yang ada pic leyaa yang tak pakai tudung tuh , leyaa mohon jasa baik korang untuk delete pic tuh .. leyaa akan letak pic terbaru leyaa yang berhijab sepenuhnya .. :D


macam biasa laa jugak , x sempurna entry kali nih kalau tak cerita serba sikit tentang honeydew leyaa tuh :pp .. hahaa , alhamdulillah , hubungan kami berdua semakin lancar sepenuhnya .. best jea rasa .. kan bie ? hahahaaa .. btw , leyaa nak berterima kasih dekat semua yang bagi dorongan kat leyaa untuk berubah especially keluarga leyaa .. actually , da lama leyaa nak mulakan perubahan ni tapi entah kenapa hati ni mcm susah nk buat baik and nak ikut suruhan Allah :/ .. alhamdulillah , Allah masih bg ksempatan kat leyaa untuk berubah menjadi lebih baik .. and for my sugar plum , thankzz for your support and always bg nasihat blablabla ... hahaa :p


emm , leyaa rasa cukuplaa smpai sini dulu .. leyaa ada kerja sikit nak buat and seperti yang leyaa jnjikan , leyaa akan letak pic2 terbaru leyaa :) .. takecare korang , Assalamualaikum :)








wid love , leyaa

dah baca ? sila lah like and comment , thanks !

Wednesday, 5 October 2011

miss them :(

ALKISAH nyaa la kan , huhuii .. biasalahh lepas final exam mestilaa cuti sem ann . orang semua dok happyhappy cuti kat uma , tapi leyaa , nga sedey pkey an membemembe .. sumpa windhuu giler tad dyowang
>< .. disebabkan leyaa tak twu nak buat apa , leyaa nak upload ahh pic kenangan ngan dyowang duludulu <3










haiii , sumpah rindu giler kat korang semua .. hope , korang tak lupekan leyaa laa ea . tehee <3 ..love you guyss .. :)

wid love , leyaa

dah baca ? sila lah like and comment , thanks !

Tuesday, 13 September 2011

no more ameer :/

FINALLY ! test semua da habess . yeahhh , lepasni boley laa merehatkan minda sebelum nak final selasa depan .. da lama giler da tak update blog leyaa ni haa .. sorry laa korang .. and sorry gak kepada sorang HambaAllah yang harihari terjah blog ni sebab nak tunggu leyaa bagitawu hall sebenar .. hal apepon leyaa tak tawu .. hahaha :) .. cume for sure , yang leyaa dah kembali menjadi JANDA :)


JANDA ? yuwpss , leyaa dah pon selamat menjadi janda disebabkan satu benda yang tak dapat diselesaikan .. biarlah hal ni menjadi rahsia . but for whom yang da tawu , baguslah .. :) .. leyaa pon da penat nak cakap benda yang sama banyakbanyak kali . and now , leyaa selesa berkawan dengan semua orang even sometime leyaa tak balas IM korang , bukan bermaksud leyaa sombong , tapi lately ni leyaa agak busy .. and semenjak da menjadi JANDA nihh , leyaa da malas nak berIM bagai .. malas nak jawab soalan yang sama .. kenapa putoslaa , ape semua laa enn .. haishh .. okey stop about this here.. and hope korang respect perasaan leyaa .. no more question about this because ianya menyakitkan . :)


kat sini pon ada 1 conficient nak buat untuk AAA , thankzz for everything . even hubungan ni cuma mampu bertahan tak sampai SEBULAN and memang kejap gila pon , i happy bila dapat kenal ngan u and dapat jadi SOMEONE dalam hidup u even ianya memang tak kan berulang lagi . i hope u happy dengan life baru u and for those girl yang dapat mendampingi u after this , i hope dy dapat bahagiakan u ,, and tak salah rasanya if i cakap yang i sentiasa sayang u :) .. 


for all readers, thankss for those yang bagi semangat tuh . and bg yang memang suke mengondem orang , silakan kondem dengan lebih teruk lagi .. leyaa will update soon .. loveyoualls :)

wid love , leyaa


dah baca ? sila lah like and comment , thanks !

Tuesday, 6 September 2011

alahaiii si SARDINSS :p

heee ,, hellowello :) .. leyaa here .. with a new topic , MASAKMEMASAK .. apakah ?? haaa , ni laa yang leyaa nak cerita nih .. petang tadi , agak da nak pukol 7 ptg jugak laa , leyaa togethergether dengan KAK BELL .. oupzz , siapakah ? okeyokey , rumate leyaa laa enn .. kitowang pergi pantry untuk masak sardinss ..
# sardinss je kot .. nak kecoh sampai masok dekat blog ? gedik laa qaw ni ..


actually , even masak sardins and sayur campor jeaaaaa , kitowang BANGGA laa ann . adat laa dok ostel , mane laa ade masa nak masakmasak bagai .. tapi kitorang berjaya laa jugak menghabiskan masa untuk memasak .. kebetulan kann , rumate leyaa yang lagi sorang tuh puasa ganti .. shhhhh , fahamfaham jea laa kan sebab apa nak ganti .. adatlaa orang perempuan .. ABC :) .. tak tahu ?? aduhh , ALLAH BAGI CUTI .. kira rezeki dia laa buka puasa makan lauk kitorang masak .. walau pun tak serupa masak ( becoz using makanan dalam tinss unly ) , but kitorang tetap happy jugak ..
# peduli hapee aqu korang nak cakap hape :p


sebenarnya , kitorang rancang nak masakmasak nihh sejak sebelum balik cuti raya .. jadi , untuk merealisasikan impian kami bersama , leyaa dengan baiknya telah membeli barangbarang untuk masak awini .. bape sen laa sangat kan =.= .. x besa mana pon modalnya .. so , before balik pagi tadi ( tetap nak balik lambat ) , leyaa singgah laa PASAR segamat tu ..
# ehh hellooooo , beli sardinss dalam tinss pon nak pergi pasar ke ?


apalaa salahnya kan beli kat pasar .. tolong nyonya yang jual barangbarang runcit tuhh ( walhal jakon sebab belum pernah pergi pasar yang baru tak berapa baru nak siap tu ) ..before babah anta leyaa balik tuh , kitowang pergi breakfast dulu then baru laa balik college .. haisshh , sorry laa babah and mama because adeq tak sengaja nak kacau daun .. korang everyday berkepit jeaa berdua , arini dapat laa adeq menyelit samasama .. heee :) ..


sampai jea ostel , dengan segala kudrat yang ada , leyaa terus kemas barangbarang yang leyaa bawak balik tuhh .. haaa , tulaa , selama ni mama yang tolong kemaskan .. disebabkan balik lintang pukang , jadik terpaksalaa leyaa kemas sendiri .. hai nasibnasib .. ingatkan nak terus tido because memandangkan leyaa start test pukol 12 .. tyme leyaa sampai tu rasanya lagi 20 minit nak pukol 9 pagi .. haishh bayangkanlaa .. sumpah , seronok giler kalau tak balik tadi .. mesti leyaa tengah terbongkang atas katil leyaa yang empuk tuhh .. heehuu .. pukol 11.30 pagi camtuh , leyaa gerak pergi kelas untuk test tu laa .. mulamula tak rasa takut langsung ( kononnya COOL laa ) , then sampai jea gilirin leyaa , haishh , GEMURUH sudah marii .. tapi apapun leyaa bersyukur Alhamdullillah , leyaa dapat jawab dengan mudah tanpa gugup .. mungkin berkat doa FAMILY leyaa , cik abg sayang leyaa tuh and kawankawan leyaa .. ( termasok laa korang kalau ada ) .. thankzz sangatsangat .. :)


sorry laa , pics sardinss and sayur campor tadi tak dapat nak di uploadkan .. ada masalah teknikal sikit . tapi takpe , leyaa akan cuba sedayaa upaya upload untuk korang semua tengok .. heee :) .. sampai sini je laa entry kali ni ,, next tyme leyaa akan berceloteh lagii .. mata pon da makin kuyu ni .. esok ade class lagi .. haisshhhhh .. ni laa dy nasib student macam leyaa and readers2 semua .. okeylaa korang .. gudnyte :))

wid love , leyaa

dah baca ? sila lah like and comment , thanks !

Sunday, 4 September 2011

kembali PULANG :)

hye .. assalamualaikum semua .. ( haa , wajib jawab tau ) ..ehh ,  mesti ramai yang tengah berkemaskemas nak balik ostel jap lagi kan .. haishh .. bila bukak fb , tengok statusstatus korang , semua tgh prepare barangbarang nak balik universiti laa , nak balik ostel laa , balik umah sendiri n macammacam laa .. hope perjalanan korang selamat laa ea kawankawan sekalian .. cakap orang , diri sendiri pon sama .. tapi betul , memang leyaa tak kemas pape pon lagi .. entahlaa , ati ni berat je nak balik .. awitu kemain tak menyabar .. bila dah sampai masa untuk balik , dah malas pulak .. haishh .. mana taknya , leyaa rasa macam tak puassss sangat raya tahun ni .. dok uma je .. x g manamana ponss .. balik kampung pon tak :( .. haishhh , nasiblaa badan ..


nih arini , demam tak masalmasal .. pehal entaa .. badan nih panas jeaa .. kalau macam ni je sampai esok , lagi bagus .. tapi apakan daya .. esok pukul 12 tengahari leyaa ade test pulak .. ampunnnn .. nasib baiklaa speaking .. tak payah nak ulangkaji pape .. teheee .. memang pemalas betul budak seko nih .. hahha .. alaaa , korang tu macam laa rajen sangat kan ? untuk adeqadeq yang nak amek SPM taon ni ? da study ke ? mesti tak dapat punya becoz sebok beraya .. kankan ? lagipun korang pandai , last minute study pon okey kan ? heee .. opss , before lupe , esok korang TRIAL kan ? then , gudluck adeqadeq semua .. hope dapat result yang baik dan bagus .. errrkk , lupe , untuk membemembe class leyaa yang tengah dok skodeng blog nihh , assigment korang dah siap ?? huhuhuhu :p .. LEYAA ? tak payah laa tanya .. memang jawapan yang pasti dan sangat pasti is TAK :) .. mentangmentang esok tak de class .. ishishish .. naik cuti ni seminggu jelaa class leyaa then cuti lagi .. seminggu jugak cuti tu nanti .. errr , TAK SABAR .. excited nak balik ruma nihh ..


haishh , tentang cik abang sayang pulak , alhamdulillah , dia da makin sihat and sembuh .. mudahmudahan , cepat laa penyakit dia pergi .. sape yang tak risau bila orang yang kita sayang sakit .. kankan ? rindunyaaaaaa i dekat u meer .. huuuu :( ..  bila u tak de , hidop i sunyi giler menggiler .. hahah .. apa aku cakap nihh ? uitss , dalaa , nanti kita sambung lagi pasal sayang leyaa nihh k .. tak nak citer panjang lebor pasal dy .. sebok je korang .. hahahah :D .. ## apsal korang pulak , da tentu leyaa yang menaip .. haishh ...


mungkin , cukuplaa untuk hari ni leyaa membebelbebel kat sini .. leyaa pon da ketandusan idea .. makin lama makin mengarotngarot + merabanraban .. kesian korang , jenuh nak baca . kankan ? sebelum terlup , thankzz kat korang coz sudi stalkerr blog leyaa nih .. muahahaha :) .. LOVEYOU laaa .. yang dah baca tu , jangan lupe add facebook leyaa .. sayang korang ketadketad ..

p/s : tapi leyaa lebih sayangkan keluarga leyaa and AMEER ASHRAF AFFENDY leyaa :) hee ..

wid love , leyaa

dah baca ? sila lah like and comment , thanks !

Friday, 2 September 2011

WELCOME :)

heeehuiii .. dengan blog yang berwajah baru, semestinya akan penuh jugak dengan ceritacerita terbaru .. errrkkk, APEKAH ? opss , tu nanti korang akan twu .. firstly , before start pape , leyaa nak wish thankz a lot,lot andd veryvery much to baby becoz dengan murah atynya membantu leyaa mencantikkan blog yang dulunya huduh tahap cipan tuhh .. hahah :D .. jasamu akan ku kenang laa baby :) .. emm , leyaa rasa belom tlambat lagi untuk leyaa wish SELAMAT HARI RAYA to all muslims and thankzz kepada follower blog leyaa nihh coz sudi na visitvisit bagai .. jangan lupe tinggalkan jejak kakitangan korang ea .. insyaAllah, leyaa berbesar hati akan follow balik .. memandangkan leyaa da mula buat balik semula blog nih, maknanya leyaa kene laa cerita apa yang patut balik semula kan? alooo , kata pon nak mulakan hidup baru .. heee :) .. okey, lets continue, now leyaa tgh cuti raya selama seminngu and selama tuh jugak laa leyaa dok rumah .. err, dalam aty ni da merontaronta nak balik uitm ..sebab? sebab kat sana ramai membe yg boley melayan kepala hotak leyaa yang sewel ni . huhuhuhu :p .. apadaa , sendiri cakap diri sendiri sewel .. ishishish .. haa , bagi korunkkorunk yang sudi nak datang umah leyaa tuh , jemputjemput laa datang .. dued raya bagi merekamereka yang bawah 5 tahun jea .. ade tak ?? kalau ade , dapatlaa kan . heheh .. emmm , tak payah bg twu lagi laa kan and korang pon memang twu ,  leyaa now officially dengan si abg handsome AMEER :) .. KLIK je laaa kat nama dy tuh .. haa , nak add la tuhh .. okeyokey , silakan . hee ..


cerita pasal raya ni ,, mezti korang rasa happy gegiler an .. tapi bg leyaa tak laa happy sangat .. biasabiasa je sebab si abg HANDSOME tu sakit .. demam panas :( ,, errkk .. haishh , lmbatnya awak nak baik sayang weyh .. da rindu nak mampuih ni .. klau nak cerita pasal guest tuh , memang tak menang tangan laa kan .. bertali arus je sentiasa . hihuu .. tapi tahun ni satu je yang best , even tak pergi beraya memana sebab tak sempat and da besaw , wet raya tetap masyukk :p .. tuh yang seronok gila nak mati . hahah ..terasa berbaloi-baloi laa kan walaupon just dudok uma and tolong masak je .. kahkah .. korang pulak ?? leyaa twu mezti berkepukkepuk dahh kan . hee :) . simpan wet tu bebaik tak pon , y not korang bagi leyaa sikit .. bak kata orang , SHARING IS CARING .. kankan ? hahha .. emm , tapi sharing duet raya je laaa .. lebihlebih tak boley .. :p


haaaa , sebelum leyaa terlupa , awitu leyaa stalker laa blog sorang hamba ALLAH yang cantik lagi manis ni .. wahh , siap ade pic leyaa kot dalam blog dy .. haa , silalah visitvisit si owner blog tuh .. CLIK HERE and korunk akan nampak laa ownernya .. si kecik molek ni sebenanya , adeq angkat leyaa .. comel kan ? macam kakak dy jugak .. hee .. disebabkan adeq da letak pic akak , nah ni , akak balas balik . hahha ..

( nilaa dy si adeq azza )

apaponn , thankzz taw deq .. iloveyoudamndamn muchh laa budhak .. okey laa semua , nanti leyaa akan update story morry leyaa lagi .. thankz for visit .. byee :)

wid love , leyaa ..


dah baca ? sila lah like and comment , thanks !